Start » Regio » Waarom Axarquía?

Waarom Axarquía?

Fantastisch klimaat

Met 320 dagen zonneschijn per jaar is de Axarquía-streek één van de topregio's om te wonen in Europa. Het omringende gebergte creëert een microklimaat dat ons beschermt tegen koude winters en hete zomers.
In vergelijking met de Costa Blanca of zeker de Costa Brava is de 'Costa del Sol', het woord zegt het zelf (de zonnekust), de regio met de meeste zonneschijn en volgens meteorologische studies de plek met het beste klimaat van Europa.

Authenticiteit

De 'Axarquía' (letterlijk vertaalt: ten oosten van Málaga) is een nog zeer authentieke streek, de inwoners zijn zeer gastvrij en leven hier als het ware nog op het ritme van de seizoenen.
In dit gebied heb je nooit last van files dit in combinatie met een uitstekend wegennetwerk maakt dat rondtoeren met de wagen nog echt ontspannend is!
De cluster van 31 witte dorpen zorgt voor een permanente bevolking en een groot aanbod aan tapabars, winkels, restaurants, commerciële centra,...

Puur Natuur

In welk Europees regio kan je op één dag pieken beskïen van 3000 meter en s'avonds een visje eten aan de kust?
De nabijheid van het natuurpark ‘Sierra de Tejeda, Almijara y Alhama' (La Maroma - 2065m - provincia Malaga - Axarquía) en met als ‘uitschieter' de Sierra Nevada (Mulhacén - 3478m - provincie Granada) maakt dat je vanuit de Axarquía op één dag kan citytrippen in Granada (bekend om zijn Alhambra), skiën in de Sierra Nevada (slechts 40' van het centrum) en zonnen aan het strand.

Cultuursteden

Ook cultuur is niet veraf met Malaga, Granada, Sevilla, Cordoba, en Ronda in de buurt.
Málaga is de dichtsbijgelegen stad en is zeker de moeite waard om verder te ontdekken. De stad heeft de laatste 10 jaar een ware facelift ondergaan: een uitbreiding van de haven vnl. afgestemd op de vele cruiseschepen die hier aanmeren heeft de stad een mooie wandelboulevard bezorgd. Het historische centrum is autovrij en vele buurten zijn volledig gerenoveerd. Waar er vroeger amper trendy tapabars en restaurants te vinden waren is het aanbod nu overweldigend. Malaga staat terug op de kaart en zelfs in die mate dat investeren in vastgoed in deze dynamische kuststad zeker een aanrader is.

Sport

De Axarquía-streek is qua natuur een zeer verscheiden regio en biedt daarom zeer uiteenlopende mogelijkheden qua sportactiviteiten. Wandelen en hicking in de vele natuurparken is sowieso een topper. Voor de durvers is er klimmen, canyoning (Otívar: Rio verde), speleologie, parapente en paramotor.
Ook voor de (getrainde) mountainbiker zijn er heel wat opties. Verder heb je motocross, quad en buggyrijden. Paardentrekkings worden vnl. rond het meer van Viñuela georganizeerd.
Qua watersport kan je terecht op zee en op het meer van Viñuela: duiken, snorkelen, zeilen, kajakken, kanovaren, kite-surfen en surfen zijn een aantal andere opties.
Wat balsporten betreft is voetbal natuurlijk de nationale sport maar ook tennis en vooral mini-tennis of paddel is zeer populair. In vele dorpen of urbanizaties tref je paddelcourts aan.
And last but not least: ook voor de golfspelers is er een aanbod vnl. langs de kuststrook geconcentreerd.

Bereikbaarheid

Het gebied is gemakkelijk bereikbaar via de internationale luchthaven te Malaga. Nieuwe uitbreidingswerken hebben ‘el Aeropuerto Pablo Ruiz Picasso' tot één van de meest moderne luchthavens in Europa gemaakt met een potentieel van 20.000.000 bezoekers per jaar. Verder is er ook de optie om via de TGV -of beter de Spaanse versie: AVE (Alta velocidad Española)- het Spaanse binnenland te verkennen. Vanuit Málaga brengt de AVE je op slechts 2u30 in Madrid.
Vanuit de Axarquía is de luchthaven bereikbaar op een 30-45' rijden.
De aanwezigheid van low budget vliegtuigmaatschappijen brengt Malaga voor een spotprijs in handbereik. Zie: goedkoop-vliegen

Levensstandaard

Uit eten gaan is bijzonder goedkoop in verhouding tot Belgische of Nederlandse maatstaven. Vanaf 7-8€ eet je al een compleet dagmenu. À la carte kost een maaltijd in een restaurant niet meer dan 15€. In lokale bars betaal je zelfs niet meer dan 1€ tot 1.5€ voor een biertje.
Het leven in een zuiders land is op vlak van verwarmingskosten een ware luxe: gemiddelde jaartemperaturen van boven de 18ºC besparen een hap uit het huishoudelijk budget. Huiseigenaren betalen los van hun elektriciteit, gas- en waterrekening een gemeentebelasting die heel wat lager liggen dan de tarieven die we in Noord Europa gewend zijn.

Goede belegging

Spanje is door de economische crisis in Europa opnieuw een interessante plek geworden om te investeren. De grote boom is reeds lang voorbij wat betekent dat vastgoedprijzen zwaar gedaald zijn. Sommige woningen worden vandaag de dag zelfs aan bouw- of hypotheekwaarde verkocht. Wie een koopje zoekt dient dus zeker eens op huizenjacht te gaan!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

 • Getuigenis expats

  Spanje is voor ons een erg mooi uitgestrekt land, zowel op cultureel als culinair vlak. 320 dagen per jaar kunnen genieten van de zon en ...

  Marc en Mireille

  Lees meer...

 • Huis in de kijker

  16HC048 - Appartement in Torrox

  Appartement op een unieke locatie met prachtig zeezicht en zicht op de bergen. Het appartement is gelegen in een vrij ...

  Lees meer...