Start » Emigreren » Andere cultuur en natuur

Andere cultuur en natuur

Een nieuw en ander leven

De stap tot emigreren is meestal het resultaat van een weloverdachte keuze.
Maar hoeveel je ook voorbereidt, leest en documenteert; jouw land van belofte zal zich pas echt aan je openbaren wanneer je werkelijk de stap gezet hebt. Eens terplekke zal je tijd vrij snel ingenomen worden door allerlei praktische regelingen en beslommeringen, maar éénmaal de installatiefase voorbij, is het zeer belangrijk ook een goede sociale basis te leggen voor je verdere verblijf in dit nieuwe land.

De echte kwaliteit van het leven -of je nu in regenachtig België of Nederland woont of op een zonnige berg in Spanje- gaat namelijk verder dan het bezitten van een leuke villa of een appartement aan de kust!

Andere cultuur en natuur

Het basis-gevoel waarom je precies voor Andalucía kiest dient natuurlijk te stroken met de realiteit.
Dit is voorwaarde número uno.

Ik kan je alvast verklappen dat het klimaat fantastisch is. Waar België en Nederland soms kunnen genieten van 2 maanden zomer, zomert het hier bijna continu, enkel van eind januari tot april is het weer wat wisselvallig en rond de maand oktober-november maar dit heeft geen vergelijk met onze maartse buien en aprilse grillen.

Een andere constante is het ruimtegevoel. Elke dag word je getrakteerd op panoramische vergezichten hetzij over de bergen of de azuurblauwe Middellandse zee wat als decor zeker kan tellen.
Het achterland van de Axarquía -op slechts een kwartiertje rijden van de kust- biedt tal van natuurparken waar je heerlijk kan wandelen of trektochten kan maken zonder eerst kilometers asfalt te moeten trotseren.
Over asfalt gesproken: het wegennet van Spanje is er één dat gezien mag worden! Europa investeert namelijk intensief in de aanleg van nieuwe autostrades en netwerken voor TGV’s die de belangrijkste steden met elkaar verbinden. Een ander groot voordeel van de streek tussen Málaga en Motríl is de afwezigheid van het fenomeen file!!! Beeldt U in dat dit nog bestaat!

En verder is dit deel tevens weinig geëxploiteerd en overrompeld door het massatoerisme genre Torremolinos, Fuengirola, Benalmádena,… waar -laten we eerlijk zijn- het authentieke Spanje soms ver zoek is… De pueblos blancos van de Axarquía inclusief zijn inwoners zijn nog typisch spaans: ‘muy tranquillos y muy acogedores’ (zeer op ’t gemak en gastvrij)

Al deze basisingediënten krijg je hier in de Axarquía alvast cadeau, hetgeen toch al een goede ‘fond’ legt voor een kwalitatief leven.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

 • Getuigenis expats

  Hallo iedereen!

  Ons verhaal begint zo n 33 jaar terug in de tijd toen we mekaar leerden kennen via een tante van mij. Mijn man, An ...

  André en Denise

  Lees meer...

 • Huis in de kijker

  16HC052 - Geweldig gelegen villa in Rubite

  In een vallei dichtbij Viñuela, ligt het dorpje Rubite.

  3-slaapkamervilla gelegen op 15' van de kust. Het pa ...

  Lees meer...